Aktiviteter for skoler i Furesø Kommune

Levebrød er forskellige tilbud til mellemtrinnet i Furesø Kommune. Find aktiviteter der passer til jeres undervisning her på siden.

Vi har samlet alle tilbud til skolerne i Furesø Kommune på denne side.
Du kan læse mere om fælles mål, sted, priser og tilmelding herunder. 

Bag brødet i skoven - Fiskebæk Naturskole

Børn bager fladbrød på Fiskebæk Naturskole

Vi sanker urter i skoven og bager flere forskellige slags brød over åben ild, både med og uden urter. Vi kværner korn på kornkværn, arbejder med mel af forskellige kornsorter og forskellige hævemidler, laver vores eget smør og friskost til brødet. På dagen har vi fokus på naturen som spisekammer og oplevelsen, som taler til alle sanser: En dag ved bålet med skoven som ramme, hvor vi i fællesskab nyder de mange smagsoplevelser.

 

Fag: Madkundskab og natur/teknik.

Klassetrin: 3.-6. klasse.

Varighed: 4 timer.

Arrangør: Fiskebæk Naturskole

Hvor: Bålpladsen ved Fiskebæk Naturskole, Frederiksborgvej 103A, 3500 Værløse

Pris: Gratis for folkeskolerne i Furesø Kommune, Herlev kommune og Gladsaxe Kommune.

Booking: Mail til fiskebaek@herlev.dk

Yderligere information: www.fiskebaekskole.dk

Andet: Oplys hvis der er elever med allergier.

 

 

Fiskebæk Naturskole er et gratis naturfagligt formidlingstilbud til alle lærere på folkeskoler i Herlev, Furesø og Gladsaxe kommune. Naturskolen drives som et samarbejde mellem de tre brugerkommuner og Naturstyrelsen Østsjælland.

Fiskebæk så dagens lys i 1972, og er Danmarks ældste naturskole, der drives som et samarbejde mellem en eller flere kommuner og Naturstyrelsen, og er overordnet set Danmarks næstældste naturskole.

Aktiviteter og tillmelding følger.

www.fiskebaekskole.dk

Levebrød - Brød i kirken

Udsnit af kobberstik der viser man der modtager nadveren fra Rijksmuseum i Amstedam

 

Brød på bordet hele juni måned 2021! 

Brød spises i hele verden. Fladt, rundt, aflangt, med og uden gær, groft eller fint. Tænker vi egentlig over, hvorfor vi spiser brød? Hvordan det blev opfundet? Eller hvordan det forarbejdes fra kerne til ovn? 

Hvorfor er der så meget brød i sproget? At få brød på bordet, at slå for stort et brød op, at have salt til sit brød, at være brødflov osv. 

Hvordan bruges brød i ritualer? Til måltider? Kan man sige noget om et menneske ud fra, hvilket brød hun spiser? Hvilke processer sker der, når et brød gærer? Findes der sundt og usundt brød?

Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø Provsti vil i hele juni måned 2021 i et samarbejde med en række lokale kræfter, fagfolk og brød-nørder byde indskolingen og mellemtrinnet indenfor i bageriet til vores lokale brød-festival.

I en bred vifte af forløb udbudt af de forskellige kulturinstitutioner, kan eleverne prøve kræfter med maling af mel, bagning, smagning, borddækning, folkedans, surdejs-fremstilling og mikroskopi. I dette forløb vil de blive inviteret indenfor i kirken og høre om nadverritualet og smage på brødet. Book forløbet om brød og nadver hos os og supplér med forløb hos de andre 

Vi ses i brødets verden i juni 2021!

Målgruppe: 4.-6. klasse
Fag: Kristendomskundskab, dansk, historie, biologi, madkundskab
Lektioner: 6-8
Periode: Juni 2021
Tilmeldingsfrist: 1. januar 2021.

Se mere på www.midtiverden.dk.

Levebrød - Skenkelsø Mølle

Tandhjul fra Skenkelsø Mølle

 

Skenkelsø Mølle ligger i den nordlige del af Ølstykke. Det er den eneste funktionsdygtige vindmølle, der er tilbage i Egedal Kommune. Der er tale om en mindre mølle af såkaldt hollandsk type, opført i 1891. Vingerne sidder i en møllehat, som kan drejes og holdes til vinden med et flytbart spil fra et ydre galleri. Vingerne er af gammeldags type med sejl.

Allerede da møllen blev bygget, var den relativt umoderne. Den repræsenterer en mølletype og en teknik, som var typisk op til midten af 1800-tallet. Erhvervet som møller var omkring 1900 på retur, fordi vindmøllerne gennem længere tid havde været presset af konkurrencen fra industrimøller, som blev drevet af dampmaskiner. Konkurrence var der også fra nærliggende vindmøller i Stenløse, Stenlille, Ganløse, Veksø og Værebro. Skenkelsø Mølle overlevede imidlertid længst, og som alle andre vindmøller fik den en opblomstring i årene under og kort efter Anden Verdenskrig.

Møllen blev i 1972 overtaget af Ølstykke Kommune som bevaringsværdig. Den blev restaureret og bragt frem til sin nuværende status som museumsmølle.

Information om aktiviteter og tilmelding følger.

http://www.egedalarkiverogmuseum.dk/index.php/olstykke/skenkelso-molle-museum

Levebrød - Skolelandbruget i Furesø

Alexandre Gabriel Decamps "Still life with pipe and matches and still life with herring, bread and cheese" (1858) fra Cleveland Art Museum.

 

Skolelandbruget er en kommunal besøgsgård, som med udgangspunkt i dyre- og agerbrug tilbyder formidlingsforløb for daginstitutioner og folkeskolens indskoling, mellemtrin og udskoling.

Forløbene knytter an til hhv. Læreplanstemaerne og Fælles Mål og understøtter i en praksisnær kontekst børnenes udvikling på både det personlige, det sociale og det faglige område. 

Aktiviteter og tillmelding følger.

https://skolelandbruget.furesoe.dk/

SMTP error: Could not connect to SMTP host. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting